Preventietips

Enkele kleine voorzorgsmaatregelen met positieve gevolgen

Hieronder geven wij enkele tips waarmee u verstoppingsproblemen kunt voorkomen en schade aan uw woning kunt vermijden:

Spoel geen vetten of vetachtige substanties door langs uw afvoer. Zodra deze terechtkomen in uw afvoer zullen zij zich afzetten tegen de leidingswand. De filmlaag die zich op deze manier vormt zal leiden tot een verstopping.
Wanneer er gevaar voor overstroming bestaat door een verstopping van uw afvoer in combinatie met hevige regen kunt u hiervoor een oplossing voorzien. U kunt het opkomende water in uw huis omleiden door een volle regenwaterbuis buiten te demonteren of door te zagen. Zorg er wel eerst voor dat de waterstroom die zal ontstaan in de regenpijp geen overlast kan veroorzaken.
Wees voorzichtig met chemische ontstoppingsmiddelen en lees altijd zorgvuldig de gebruiksvoorschriften. Bij verkeerd gebruik kunt u verdere schade berokkenen aan uw afvoer.
Hang geurproducten voor wc’s niet onder steunpunten van uw toiletbril. Als ze per vergissing loskomen, kunnen deze een flinke verstopping veroorzaken.
Gebruik afvoerputten in werkplaatsen nooit als vuilstortkoker en maak het putemmertje geregeld schoon. Ze voorkomt u vuil- of zandinloop in uw afvoer.
Vermijd geuroverlast door water te storten in weinig of niet gebruikte afvoerplaatsen. Soms komt het voor dat na weinig gebruik het water in de sifon van uw afvoerbuis verdampt en zo een directe opening naar het riool ontstaat.
De Vleminck Jan

Ondervindt u ondanks alle bovenstaande voorzorgsmaatregelen toch hinder? Dan kunt u altijd bij ons terecht, ontstoppingsdienst en ruimingswerken, De Vleminck Jan!

Wij zijn 7/7 beschikbaar in zowel Oost-Vlaanderen als Vlaams-Brabant om uw verstoppingsproblemen aan te pakken of putten en tanks te ledigen en reinigen. Contacteer ons voor een afspraak of een vrijblijvende offerte!

Vragen? Neem dan contact op!

Call Now Button